Atelier virtual (VR)

Reconstrucția atelierul Valentinei Rusu Ciobanu în realitate virtuală s-a bazat pe imaginile din filmul documentar ”Confesiune”, 1985, de Mircea Chistruga, producția studioului Moldova Film. 

Atelierul virtual păstrează mărturia locului și a ambianței în care pictorița Valentina Rusu Ciobanu a creat cele mai importante lucrări de artă, actualmente, parte din colecțiile muzeilor din Republica Moldova, precum și din colecții private. 

Cum să navighezi în atelierul VR

Atelierul virtual este disponibil în browser web și poate fi vizualizat pe computer desktop sau laptop. Pentru că atelierul V.R.C. reprezintă o construcție voluminoasă (1GB), se recomandă accesarea acestuia de pe calculatoare de ultimă generație. 

Pentru a vă bucura pe deplin de experiența oferită de realitatea virtuală, vă recomandăm sistemul VR Oculus Quest. De pe telefonie mobilă, expozițiile VR nu sunt disponibile. 

Instrucțiuni: Utilizați tastele săgeată și mouse-ul / trackpad-ul pentru navigare în interiorul expoziției VR. Pentru a ieși, apăsați de două ori tasta ESC. 

Valentina Rusu Ciobanu vizitând atelierul VR, Chișinău, 2020.

Valentina Rusu Ciobanu © 2020. Toate drepturile rezervate